SaPe i..??

Hyep..(^_^) Salam..
Bila Bibir mengatur bicara,
Bila kaki mengorak langkah..
Perahu sudah diAir, Pengayuh sudah di Tangan,
Molek lah kiranya i memperkenalkan diri..kata org, x Kenal Maka X Cinta...

Today i try to create a new blogger..actually, this is my 1st blog,,hihi,,
teror jugak aku rupe nyer,,al-maklumlah teman org kampong..gagaga..
Bila cakap pasal kampong, teringat plak kampong halamanku "Kampung Tuie" nun jauh disana. x ramai yg tau pasal asal usulku..huhuhu. i asal sarawak, dilahirkan disebuah kawasan yg agak terpencil dari segi kemajuan teknologi, kemudahan asas (air), ermmm..4 jam dari bandar Kuching..


I nak ke 6 dari 9 org adik beradik. I ade 3 org kakak (ade kembar 2 org), 2 org abg & ade 2 org adik (gurl) dan sorang adik laki. kami dari keluarga yang besar...huhuhu..Pandai Mak Haji & Pak Aji rancang.!! hahahahahhahahaa...Islam AGAMAku, Muhammad Nabiku, Kaabah Kiblatku, solat 5 waktu,Sehari Semalam, Itu kewajipan yang diPerintahkan" teringat lak lagu Nasyid darjah satu dulu..Ustaz Shukri aja,..Tadika pon ade nanyi lagu ni,,Cikgu Dakyah,,hahhahahhahaa...begitu lah serba sedikit mengenai diriku,,
i biase2x jer wei..like2x jer.,..huhu..i diajar mengenali huruf A B C 1 2 3 di Sekolah Kebangsaan Tuie, Debak, kemudian melanjutkan persekolahan diperingkat Menengah di Smk Saribas Debak (Form 1-Form 3).. Form 4 & form 5 i berpindah pula ke sekolah Menengah Kebangsaan Petra Jaya Kuching "SMKPJ" atau dikenali ramai dengan nama smkPenJenayah.. sbb sekolah kami "femes" sangat kot,..huhu.. melahirkan ramai penjenayah Kuching..gaggagagagagga,...i bangga jadi ex student smkPJ..hihihi..byk kenangan yg terpahat di sana..Taon 2006, i berhijrah ke semenanjung Malaysia.."jadi lepeh ko" hahahhaha.. kenak org selalu padah lepeh-lepeh Ooo..pelik daa jak..cian dak nya,..Opss..sorry peminat,..i speaking Sarawakian plak..sorry3x...mase habis spm 2, i kje kat KFC Shah ALam 2,, kringggg kringgg telefon berbunyi " Thank You for calling, KFC SHAH ALAM 2, faziel speaking" hahhahahahahaha,,, bab paling i suke,, pickup fon kalo manager xder,,excited jer nk answer call..hahahhahaa.bongek laa...mase 2 i jadi Cashier,, xnak dept laen..jatuh martabat i kalo muke encem ni org letak kat "Cook" goreng ayam,,x mau laa.!! hahhahaha...

Taon 2007, July, i melangkah ke IPTA..opss.poly jer,,Poly Jb,,now daa Politeknik Premier... BANGGA i.. huhuhu,,,3 taon menuntut di Poly.. course Diploma of Tourism Management. pelbagai pahit manis bersama diharungi..kata org, hujan Emas dinegeri org, Hujan batu dinegeri sendiri,, ermm,, kat poly. i ade 2 org gadis chantek n tinggi lampai yg sentiasa mendampingi i..Yuzianti Yusof "Atie" asal Kuala Kedah, dan Nur Izzah  Ismail (Izzah) asal Batu Pahat. chantek tau..hihihihihi...ade dieyowg, memang kami suke ketawa,..slalu bertiga.. huhu,, windooo nyer laa korang 2... Atie.!! kawen nanti jempot erk..JKC aper cer? hahahhahahahaha... Izzah..!! ko study lelok tau,..degree daa ko kan,,,i n atie diploma jer..huhuhu...
Tahun 2010, tamat sudah pengajian di Poly..yarabbi, kejap ada jak rasa eyh,..sik berasa 3 taon kat Johor,.. hihihi..
now, i daa dapat kje kat salah sebuah travel agent di Kuala Lumpur,., Holiday Tours & Travel Sdn Bhd.












9 comments:

Flower Fly said...

saye follower pertame..
owh, terharu sungguh..!
((:

Mohd Faziel said...

hahahhahaa... i create blogger,..mmg utk u..gaggagaggagagagaa,,,

yuzie_atie said...

yg penting nama aku ada...
thankxz kwn..
pndai plak ko ek..hehe

Mohd Faziel said...

atie..semestinyer lamer u ade...
i sayang u lebey..xkan nama HABA lak kuar kat blog aku..hahahahhahahahahhaahhaaa

safwanrazali said...

nama aku ney!!!!!!!

Mohd Faziel said...

Oppss..will be update ngek.. Kelak ku engkah nam a Kau, pak buang pun aku kah.. Pak buang byk Berjasa ngan aku..

safwanrazali said...

hahaha.. sot, ada juak nama pak buang interframe, guro jak la.. mun xda pun xpa.. tQ follow blog aku, blog aku ya contract, pakey course sastra ku, tiap bulan lec aku nak nangga update.. ya xda bahasa Sarawak dalamnya, boh ko eran k'

Mohd Faziel said...

oowwhh..padu hal..patot ku nangga blog kau tang skema jak kek..padu...
klake semennajung cidak ya koooooh...hahahahhaa..
awak lepeh jugak erk?

K. Aniess said...

I followwwww..