BATU CAVES

Sabtu minggu lepas kami pergi melawat Batu Cave. ni plan si Pen laa...i gan Kaery ikut jer, padahal sebelum ni, slalu jer lalu Batu Cave..dekat jer dengan office i "Holiday Tours" tapi x fikir pon nk melawat..hihihi.. Melalui sejarah yang i pernah bace, Batu Caves pada mulanya salah satu tempat berlindung org asli dari suku Temuan.. Batu Caves adalah salah sebuah tempat tarikan pelancongan yang popular dan pada musim perayaan Thaipusam, berpusu pusu masyarakat Hindu mengunjungi tempat ini. Batu Caves adalah sebuah gua batu kapur semulajadi yang telah digunakan untuk kuil Hindu..hari tu kami memanjat 272 anak tangga sebelum sampai ke atas gua tersebut.. penat jugak laa rase nyer...hihihi.. hari tu pelancong dari luar negara x laa rmai sgt, maybe petang kot... sbb kami pergi situ dalam pukul 3 lebey.. naseb baik laa cuaca x panas sangat...















4 comments:

h a i z am said...

wahhhhhh. kurus x kaki pjt ratus2 ank tge. hehe

Mohd Faziel said...

x kurus laa..makin bengkak ade laa..
huhuhuhu..

Cik Orked said...

sejak bile u tukar pahaman ni b..?
hahahha..

Mohd Faziel said...

itu bukan b ek...pendy punyer pahaman..